Umeå hållbarhetsvecka, See: MODEVISNING OCH CREDO 2014

Nästa vecka är det dags för Umeå hållbarhetsvecka, See, och vi deltar med några evenemang:
Art & Eco modevisning
Ekologiskt, Fair Trade, vintage, återbruk, lokal design
Torsdag 23 september kl 12.15
Ljusgården i Lärarhuset, Umeå Universitet
Fri entré

Temat för modevisningen är det dynamiska 60-talet, en spännvidd från elegans till lekfullhet. Miljövänligt och rättvist mode handlar till stor del om återanvändning och nytänkande. Ett mode med personlighet och kreativitet, vilket påminner om 60-talet.

Du kommer att få se vackra 60-talsklänningar av gnistrande brokad, trendiga byxor av ekologisk bomull, sköna toppar av ekologisk och Fairtrade-märkt bomull, stilrena handvävda Fair Trade-tillverkade klänningar och fantastiska designade plagg av återbruk. Sådant du hittar hos Art & Eco!


På modevisningen premiärvisas även ett par nya märken hos Art & Eco:

ELSA AND ME – Ekologiska och trendiga affärskläder. Grundaren Maja Svensson är bosatt i New York och brinner för socialt entreprenörskap. Maja Svensson kommer att närvara vid modevisningen.

SPOOON – Lekfulla och retroinspirerade kläder tillverkade av återanvända material i liten skala. Grundaren Anna Saltzman är bosatt i Göteborg där hon tillverkar sina plagg.

Som vanligt har vi också mycket från fantastiska PEOPLE TREE - pionjär inom Fair Trade och ekologiskt mode. Engelskt märke och vinnare av flera prestigefulla utmärkelser.

Modevisningen sker i arrangemang med Kyrkan på Campus.


CREDO 2014

Tisdag 21 september kl 12 i Glashuset på Rådhustorget

Under See har jag också inbjudits att hålla ett Credo 2014 i Glashuset på Rådhustorget, vilket jag gör med glädje. Kom gärna och lyssna tisdagen den 21/9 kl 12!

Välkomna!

Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar