Storlekssnurrig?


Aftonbladet skriver om klädstorlekar. Intressant, pratade med en kund om det idag. I artikeln hänvisas till en ny norsk forskningsrapport som visar att storlekarna är för små, dvs. att ett plagg märkt large egentligen är som en small. Det är förvånande, för ofta är storlekarna större idag än för låt säga 30 år sedan. Storleksskalan har justerats till dagens människa, men skulle det vara dags att justera den igen?

I artikeln nämns exempel på märken där olika exemplar av samma modell i samma storlek skiljer jättemycket. Jag tycker det låter som att märkena inte är välgjorda. Slarv eller brist på kunskap. När målet är att pressa fram kvantitet i stället för kvalitet får lätt yrkesstoltheten ge vika.

Å andra sidan, olika märken har olika passform, en del ska sitta lösare och en del inte. Grundregeln är ändå att man alltid måste prova. Ja, det är bökigt med vinterlagren, men värt mödan när man hittar det rätta plagget!

När det gäller avancerade skärningar och mjuka material, som många plagg på Art & Eco, måste man dessutom prova för att alls kunna se hur plaggen ser ut.

Så, min uppmaning är: Våga prova mycket och ha kul med det!
Och kom ihåg: Om inte plagget passar är det inte fel på dig, utan det är fel storlek eller modell!

Heléne

Läs Aftonbladets artikel här

Foto: Aftonbladet/Jimmy Wixtröm)

1 kommentar:

  1. Re-dezain, du hade sökt mig. Du kan maila på artandeco@hotmail.com!

    Art & Eco

    SvaraRadera